Събития

Научете повече за възможностите, които Ви предоставя програма „Еразъм +“ на информационната среща на Физико-технологичния факултет, база Пловдив, която ще се проведе на

02.05. (сряда) от 13:30 часа в 4-та физична лаборатория.

На срещата ще се запознаете със студенти и преподаватели, осъществили Еразъм мобилности, които ще представят профила на партниращите университети.

За повече информация: доц. д-р Мария Марудова – e-mail: marym_99_1999@yahoo.com , каб. 233.

Информация за брой финансирани мобилности и условия за кандидатстванe може да намерите тук

 Уважаеми колеги, скъпи студенти,

имаме удоволствието да ви поканим да присъствате на лекция,

посветена на настъпването на астрономическата пролет, на тема:

Естествена радиоактивност и радон,

която ще се състои на 21 март 2018 г. от 12:00 до 13.30 часа

в 5 аудиторния на ПУ „Паисий Хилендарски“ (Ректорат)

Лектор: Стоян Кюркчиев

Модератор: доц. д-р Тодорка Димитрова

Стоян Кюркчиев е докторант в Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН. Завършил е инженерна физика в Пловдивския университет Паисий Хилендарски”, а след това и магистърските програми по Ядрено-физични методи и прибори и по Физикa на Земята. Работи в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Пловдив. Обучаващ инструктор е на доброволните формирования за защита при бедствия. Водещ лектор на курс за подготовка на спасители за работа в среда на йонизиращи лъчения към Международен център за професионално обучение на спасители при бедствия, аварии и катастрофи при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР в гр. Монтана.

Събитието се организира от Физико-технологичния факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и от Съюз на учените в България, секция „Физика“.Уважаеми дами и господа,

От името на Физико-технологичния факултет на Пловдивски универститет „Паисий Хилендарски“, гр. Пловдив, имаме привилегията да Ви поканим за участие в първото по рода си национално състезание за ученици във възрастова група 10 – 12 клас:

ФИЗИКА – ИНЖЕНЕРСТВО – ТЕХНОЛОГИИ

Регламентът на състезанието може да видите на посочения линк по-долу.

Състезанието ще се проведе в периода 27-29.04.2018, в сградите на Пловдивския университет.

При въпроси не се колебайте да се свържете с нас: phys.eng.tech@gmail.com Преподавателите от Физико-технологичния факултет са готови да Ви оказват необходимата методическа подкрепа при работата по задачите. Нашите лаборатории са също широко отворени за Вас и Вашите възпитаници. 

Очакваме Ви с нетърпение!

Важни срокове:

Заявка за участие (Приложение 2 от Регламента на състезанието) се подават до 20.04.2018 г.

Заявка за участие в майстоски клас (Приложение 3 от Регламента на състезанието) се подават до 20.04.2018 г.Уважаеми абсолвенти,

Деканското ръководство на Физико-технологичния факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ кани най-учтиво Вас и Вашите близки  да вземете участие в официалната ТържественаПромоция за връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2017 г., която ще се проведе на 24 март (събота) 2018 г. в 6 ауд. (първи етаж, Ректорат) от 11:00 часа.

Във връзка с това молим абсолвентите от база Пловдив  да се явят в 09:30 часа на същата дата в 131 каб. (Учебен отдел), за да положат подпис и да попълнят анкета.

Всички абсолвенти от база Пловдив и база Смолян е необходимо да носят лична карта и бележка от библиотеката, че не дължат книги. Срещу тези документи ще Ви бъдат давани тогите в 129 лаб. (първи етаж, Ректорат) от 09:30 ч. в деня на Промоцията.